Byxor är just det plagget som är allra svårast att finna i stora storlekar. Det har numera blivit väldigt trendigt och stilfullt att ha ”skinny jeans”, vilket är precis vad det låter som. Byxor som är i mindre storlekar och som sitter väldigt hårt runt både midjan, baken och benen. Många av dessa smalare byxor har heller inte fickor på sidan, utan man har istället sytt dit låtsasfickor för att byxorna ska se så åtsittande ut som möjligt. Var kommer då egentligen den här trenden ifrån? Varför vill man bära byxor som sitter så tajt att det nästan blir ett träningspass att bara sätta sig ner?

Marknaden erbjuder få byxor i stora storlekar

En anledning till att det inte är lätt att hitta byxor i stora storlekar kan vara det faktum att mode vanligtvis riktar in sig väldigt mycket på personer med ett visst utseende och kropp. Man ska helst vara smal och ha det så kallade ”thigh gap”, vilket syftar på att man har ett mellanrum mellan sina höfter. Olyckligtvis nog har detta lett till att allt för många personer svälter sig själva för att få ett så onaturligt stort thigh gap som möjligt. Om detta inte lyckas kanske man redigerar sina bilder så att man ska se smalare ut. Det finns till och med ett stort antal videor och guider som visar hur man ska stå när man tar ett foto för att det ska se ut som om man har smalare ben än man egentligen har. På grund av allt som vi hör från media om vad som är ”äkta mode” leder detta till det ovannämnda.

De negativa effekterna av att undvika byxor i stora storlekar

På grund av att så mycket energi och pengar läggs ner på att marknadsföra byxor i mindre storlekar och få detta att bli trendigt kan många individer känna sig utanför. Det kan inte endast handla om ett problem att finna byxor i stora storlekar, utan att rent utsagt känna sig nere och utanför då man inte ser ut som modellerna på Tv. Att vara smal är vackert, men att vara större är lika vackert. Detta är någonting som media måste förstå och börja visa mer klart. Vi ser alla olika ut och detta borde speglas i de modemagasin som vi ser och de modeller som går längst catwalken.

Vissa personer behöver byxor i mindre storlekar och andra behöver byxor i stora storlekar. I vilket fall som helst är man vacker och förtjänar att få bli representerad i media som en kroppstyp med stil. Någon som är värd att vara med i modet. Om fler personer som bär byxor i stora storlekar fick en chans att vara med i modemagasin och att gå längst catwalken hade detta säkerligen lett till att fler affärer hade erbjudit byxor i stora storlekar. På så sätt kan fler individer känna sig accepterade samtidigt som de har möjlighet att köpa riktigt fina och stilfulla byxor till sig själva. Se mer här.