Det finns mycket att tänka på om man precis har inhandlat en Airboard och nu söker lite tips på hur man ska komma igång. Här kommer en nybörjarhandbok för Airboards.

En airboard är kort och gott en slags självbalanserande scooter. Du har säkert sett dessa på gatorna eller på nyheterna för något år sedan, när de uppmärksammades enormt mycket eftersom det fanns tillfällen när de faktiskt började brinna. Nu vet du med största sannolikhet vad en Airboard är.

Det som en del tycker är lite svårt just med airboards är att man inte har något att hålla sig i. Man måste själv se till att verkligen hålla balansen när man står på brädan. Men innan du hoppar på så måste du se till att din airboard är laddad. Det är nämligen genom batteri som airboarden får kraft.

När man är nybörjare så kan det svåraste momentet vara att faktiskt kliva på airboarden. Därför är det bra att se till att ens fot eller fötter är så nära hjulen som möjligt. Ett stort misstag som många gör är att de har sina fötter för nära varandra och det blir då mycket svårare att hålla balansen. När din ena fot är på så kliver du även på med den andra och sen försöker du slappna av och stå som vanligt. Detta kanske är lättare sagt än gjort i början. Ofta spänner man sig, vilket kan leda till att man vinglar och kanske till och med faller för att man tänker för mycket på vad man gör. För att det ska fungera är det viktigt att man kan slappna av. Håll blicken framåt och bara stå och försök att inte röra dig. Detta är knepet för att lära känna din airboard.

För att sedan få din airboard att röra på sig så måste man luta sin kropp åt det håll man vill ta sig. Du lutar dig framåt för att åka framåt. Bakåt för att åka bakåt. Var bara försiktig så du inte lutar dig för mycket för då kommer du garanterat att falla av. När du vill svänga så ska du vrida kroppen framåt genom att röra motsatt fot framåt. Om du vill svänga till höger så knuffar du fram vänster fot. Eftersom din högra fot inte kommer att röra sig så kommer du att ändra riktning åt höger. När det är dags för skarpare svängar så kan du sätta den foten som i vanliga fall inte rör sig bakåt en aning. Detta gör du genom att trycka ner din häl. Det är även så här man gör om man vill snurra runt.

När du sedan vill kliva av din airboard så gör du precis som när du klev på, fast tvärtom. Balansera på din dominanta fot och gå sedan av med den andra foten. Försök inte att hoppa av. Man kan kanske tänka att det går snabbare, men det kan gå väldigt fel om man försöker. Att kliva av är lika svårt som att kliva på, så detta är bra att träna på. Hoppas du har fått nytta av denna guide till Airboards.