Utsikten blir bättre

Ett hus utan fönster är inget hus, det är en bunker och ingen vill bo i en sådan få man hoppas. Oavsett vilket hus man väljer att köpa eller bygga kommer man till frågan, hur eller vilka fönster ger huset dess rätta karaktär och utseende. När det sedan kommer till fönster är det en hel del annat att tänka på. Värmeisolering och ljusinsläpp är två sådana faktorer man bör ta med i beräkningen av vilka fönster man väljer att sätta in eller byta ut. Köper man eller bygger man ett hus av ett mer klassiskt torp utseende är spröjsade fönster något som absolut bidrar till husets karaktär och charm. Moderna hus med ett mer futuristiskt utseende kan få in mer ljus i sin planlösning på ett enkelt sätt genom exempelvis takfönster. Även äldre fönster på äldre hus kan genom underhåll och lagning räddas och behållas för att ge huset dess rätta karaktär och utseende. För sätter man in fel fönster i ett gammalt hus kommer det ge huset ett mycket konstigt utseende och karaktären på huset kommer till viss del att försvinna.

Huset själ

I ögonen ser vi människans själ brukar det ju sägas. Genom fönsterna ser vi husets karaktär och det är en mycket viktig del av husets utseende och framtoning. SparFönster har ett bra utbud av fönstermaterial som även ska ge huset bra isolation mot vind, kyla och regn. Idag är i stort sett alla material gjorda för att ge god isolation inom samtliga tre områden. Det här kan var en relativt dyr investering att byta ut samtliga fönster på ett hus eller en fastighet.

Pengar att spara

Finns förstås en hel del pengar att tjäna och spara om man väljer rätt leverantör – kolla in SparFonster.se och jämför gärna priserna med andra leverantörer. Kundens största trumfkort är valfriheten och alla fönsterleverantörer skall tålas att jämföras vad det gäller pris, kvalité och service. Har man gamla sådana i ett hus kan man med lätthet spara pengar på lite  längre sikt. Uppvärmningen i ett hus under Sveriges långa vinterhalvår, där huset har dåliga fönster kommer leda till högre uppvärmningskostnader. Orsaken är att dåliga fönster släpper ut värmen i huset och släpper in kyla istället. Vid första anblicken kan man tycka att det verkar vara en dyr investering att byta ut samtliga fönster i ett hus eller i en fastighet. Fast om du som ägare skulle gå igenom energikostnader och värmeförluster i vad det kostar årligen i pengar. Kan man säkert säga att det kommer att löna sig på lång sikt.